2015. május 21., csütörtök

Monoszlói pillanatok

Az elmúlt pár napot Dél-Csehországban (Morvaországban) töltöttem, így van most egy kis elmaradásom a blog terén. Igyekszem ezt mihamarabb bepótolni és reagálni a hozzászólásokra, meglátogatni a blogbarátok oldalát. Most pedig vissza a saját bloghoz. A Hegyestűtől lefelé jövet érdemes betérni a közelben található kis faluba, Monoszlóra.

 

A több mint 750 éves kis falu mindennapjai csendesen telhetnek, gyönyörű természeti környezetben. Egy-két emberrel találkoztunk csupán, nyilván sokan máshol dolgoznak. Az egész Káli-medencére jellemzőek ezek a gyönyörű monogramos, virágmintás homlokzatok, a macskalépcsős tetővel - teljesen odavagyok értük! Nektek is tetszik?





Az Árpád-kori templom külsőleg elég megviselt képet mutatott, nem tudom mit rejthet a belső, mert ottjártunkkor zárva volt.


A faluból kifelé jövet láttuk a helyi cserépkályhás-kerámiás látványos "cégérét".


A kapuján látható "Vigyázz a kutya harap!" figyelmeztető tábla sem mondható szokványosnak. Látványos, nemde?


8 megjegyzés:

  1. Megnéztem a többi fotód is, igen, a szokásos minőség. Ezek is szépek, s persze az alapanyag. Most megnézem a térképen hol található a falu.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Káli-medence, a Hegyestű közelében :)

      Törlés
  2. Nagyon szépek azok a házak!!! Meg a többi fotód is, megnéztem.
    Már annyi szépet olvastam a Káli-medencéről, jó lenne személyesen is tüzetesen bejárni.

    VálaszTörlés
  3. really neat details on their homes and fences!

    VálaszTörlés
  4. Excellent as always. I enjoy looking at different places.

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű pillanatok! A Balaton-felvidék népi építészete mindig megmelengeti a szívemet. A Káli-medencét nagyon szeretem. Furcsa, de Monoszlón még sohasem jártunk. Be fogjuk pótolni :)

    VálaszTörlés