2015. június 16., kedd

A séta vége

A blog ötvenedik bejegyzésében befejezem a vadasparkban tett sétánk bemutatását. Az állatok élik mindennapjaikat. Esznek, isznak, alszanak, játszanak, közösségi életet élnek.Az utolsó részben úgy gondoltam, hogy érdemes megmutatnom még néhány pillanatképet a mindennapokról. Ebédidő. Az ormányos medvék egyik példánya megszerzett egy ízletes húsos csontot és azzal küzdött egy magas fa tetején.

 
A mindennapi élethez hozzátartoznak a játékos percek is. Az európai barnamedvék önfeledten bokszoltak egymással, a látogatók legnagyobb örömére.

  
A séta során nem hagyhattam ki az egyik kedvenc madaram megtekintését. A hóbagoly szépségével nem tudok betelni, mindig lenyűgöz.


Következzen egy igazi nagy család. A szurikáták élik rohanó életüket, de az ösztön folyton dolgozik. A védett hely ellenére is mindig volt egy őrszem, amely a területük legmagasabb pontjáról figyelemmel tartotta a környezetet.


Lassan közeledett a nap vége. Az állatok is elfáradhattak, készültek az esti nyugovóra. A bengál tigris viszont még egész ébernek tűnt...


... a barnamedve jól kijátszotta magát, álmosan pislogott egy fa mögött...


... az eurázsiai-hiúz pedig már végképp kidőlt, mély álomba merült.


Hagyjuk is pihenni őket és barangoljunk tovább az országban. A következő bejegyzésben egy érdekes rendezvényre szeretném majd felhívni a figyelmeteket. Jövök vissza hamarosan csak előbb előkeresek hozzá néhány régebbi fotót.

18 megjegyzés:

 1. Jo kis seta Volt, koszonom! Meltosagteljes a szarvas es a tigris. A hobaglyokat es a halaszsasokat en is amulattal bamulom.
  Nagyon szep fotosorozatot hoztal az allatokrol!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, örülök ha tetszett a válogatás :)

   Törlés
 2. just beautiful portraits. thank you!

  VálaszTörlés
 3. You have this off to a fine art.

  VálaszTörlés
 4. Great pictures and good details. That white owl is a beauty.
  Good Wednesday.
  a hug

  VálaszTörlés
 5. We have more than one of those wonderful creatures roaming freely around here!

  VálaszTörlés
 6. Nagyon jó sorozat volt, pazar fotókkal! Felkerült a bakancslistámra.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök ha tetszett és remélem majd élőben is tetszeni fog :)

   Törlés