2015. július 24., péntek

Szentendrei séta

Szentendre kis utcái annyira hangulatosak és megkapóak, hogy én bizony minden kerékpáros átruccanás alkalmával szakítok időt egy hosszabb-rövidebb sétára is. Talán mondanom sem kell, hogy ilyenkor mindig készül egy-két fotó is. Nem volt ez másképpen az elmúlt vasárnap sem. Még a tikkasztó meleg sem szeghette kedvemet.



Miután megérkeztem egy kicsit megpihentem, majd rögtön egy csapot kerestem. A hideg víz felfrissítette az arcomat, szinte újjászülettem és már indulhatott is a séta.




A korzón megakadt a szemem egy újdonságon. Érdekes festett padok jelentek meg a sétányon. Vasárnap délután sokan voltak a parton, így szinte az összes pad foglalt volt. Viszont szemfüles és kitartó voltam és végül egy-egy helycsere közben sikerült kettőről fotót készítenem - csak a dokumentálás kedvéért.


Szentendre neve szinte már összeforrt a művészetekkel. A művészi alkotások most turisztikai látványosságként kerültek kihelyezésre.


A padok hátoldalán mi elolvashatjuk azokat a versrészleteket, idézeteket, melyek inspirációt adtak a művészeknek. Aki szeretne egy ilyen padot a kertjébe, az kövesse nyomon a padok sorsát, mert a hírek szerint nyár végén bárki hozzájuthat egy jótékonysági árverés keretein belül.

16 megjegyzés:

  1. the benches are neat but i loved the churches.

    VálaszTörlés
  2. Szeretem Szentendét, ha arra járunk szakítunk időt egy kis sétára. Nagyon jópofák a padok! Már-már azt hittem, hogy valami hasonlót csinálnak, mint nálunk egy kis településen, ahol különböző padokkal díszítették a falut. Céges felajánlások az arra járó turistáknak, megpihenőknek. Mind egyedi darab és marad a köznek! Már írtam róla két bejegyzésben. (http://bessyke.blogspot.de/2013/09/aschau-hohenaschau-vara-bankerlweg.html) Kár, hogy eladják őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen örülök ha tetszettek. Most ez az akció így alakult, de nem féltem a várost, hiszen nagyon pörög a művészélet :)

      Törlés
  3. This is a great lens. I like the perspective it gives.

    VálaszTörlés
  4. Love the color of that first shot. Neat.

    VálaszTörlés
  5. Fájdítod a szívemet Szentendréért. Ezek a padok nagyon jók!

    VálaszTörlés
  6. Boa tarde, todas as fotos são maravilhosas, a primeira é a que mais me encanta.
    AG

    VálaszTörlés
  7. Szerelmem Szentendre :) jópofák a padok, tetszik, hogy a művészet így felbukkan a városképben és még praktikus haszna is van.
    Szörnyű lehet az a meleg, itt most 15 fok van, ez a másik véglet, de inkább a hűvös esős idő, mint a kánikula... nem tudom, más hogy van vele, de nekem sikíthatnékom van, ha érzem, hogy tapadós a bőröm a rászáradt verejtéktől.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem sokan vagyunk így Szentendrével :)
      Itt még mindig kitart a kánikula, az imént mondta éppen ez egyik időjós, hogy jövő hét végéig nem várható számottevő javulás, lehűlés. Én most már szívesen becserélném az ottani 15 fokra! Nemrég jöttünk haza vidékről. Este 6-kor Óbudán az egyik utcai hőmérő 39 fokot mutatott...

      Törlés
  8. ⊰❀˚° ·.
    As fotos são muito bonitas. Gostei das pinturas criativas dos bancos.

    Bom fim de semana! Ótimo mês de agosto!!!
    Beijinhos.
    ♡ه° ·.

    VálaszTörlés