2015. október 27., kedd

Őszi kitekintő

Érdemes kihasználni ezt a kellemes, napos, őszi időjárást egy-egy jó kis kirándulásra. Imádom az őszi színekbe boruló természetet. Múlt hét csütörtökön délután felmentem a János-hegyre, hogy a kilátóból láthassam a környező erdőket. Most egy gyors útvonalat választottam. Korábban sötétedik és mindenféleképpen szerettem volna még napfényben látni a lombtengert. A Normafához busszal mentem fel. Innen már jól látszott a kilátó, melyhez a kék jelzésű körúton indultam el.


A könnyű terepen kanyargó kis ösvényen gyorsan haladtam. Úgy láttam, hogy az igazi nagy "színrobbanásra" még egy-két hetet várni kell, de az erdő már így is egy csoda volt számomra.

      

Később a horizonton sötét felhőtömegek tűntek fel, de már nem nagyon izgatott a dolog. Már csak az utolsó lépcsősoron kellett felszaladnom...


... és máris megérkeztem az Erzsébet-kilátóhoz.


Aztán egyből fel a toronyba. A sötét felhők elég gyorsan közeledtek...


... a másik oldalon viszont még egy rövid ideig a napfény volt az úr. A finom párába borult város határában még jobbára zöld volt az erdő. Ugyan feltűntek már az első sárguló lombok, de kell még egy kis idő az igazi nagy "színrobbanáshoz".


Kihasználva az utolsó sugarakat készítettem még egy-két fotót a kilátóról...




10 megjegyzés:

  1. I really love your photography! Your photos are beautiful! Thank you so much for sharing, and thank you for the kind birthday wishes on my blog. I really appreciate it so much. :)

    VálaszTörlés
  2. I really love your photography! Your photos are beautiful! Thank you so much for sharing, and thank you for the kind birthday wishes on my blog. I really appreciate it so much. :)

    VálaszTörlés
  3. Sosem láttam még ezt a kilátót. Nagyon szép, illik Erzsébet királynéhoz. Jó ember lehetett, bármerre járok az iránta érzett szeretet és tisztelet több országon át, több száz éven át a nyomában jár.
    Köszönöm, hogy megmutattad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök ha tetszett és újat mutathattam :) Erzsébettel kapcsolatban hasonlóak az én tapasztalataim is.

      Törlés
  4. Yes it's good to see some light.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon hangulatos, kirándulásra ösztönző őszi képeket készítettél. Tetszik a bejegyzésed!

    VálaszTörlés