2015. november 22., vasárnap

A nyugalom szigete - Japánkert

A Fővárosi Állat- és Növénykertben van egy kis szeglet, ahol nyugalom és béke fogadja a látogatókat. Ez pedig nem más, mint a Japánkert.


Érdekes, hogy az állatkerti séták alkalmával sokan elkerülik ezt a kis "szigetet", talán ezért is fogadja határtalan nyugalom az ide betérőket.


Minden évszakban más és más arcát mutatja meg nekünk a kert, így a legkedvesebb évszakomban sem maradhatott ki a megtekintése.


A terület meghatározó eleme a kis tó és a partján álló Ishi-doro.


A kert kialakítása 1963-ban kezdődött el és a japán kertépítészet hagyományait követte. Aztán rohant az idő és ez meglátszott a kert állapotán is. 1988-ban kezdődött el a felújítása, ami két évig tartott. A terveket az egyik leghíresebb japán kerttervező, Sugimura Fuimo készítette el. A felújítási munkálatok Bíró Tamás szakértő vezetésével folytak.


A kertben látható összes növény Japánban is honos. A következő néhány fotóval szeretném megmutatni, hogy milyen volt idén a budapesti japán ősz.20 megjegyzés:

 1. Szeretem japán kertek nagy varázsa. Vörös juhar mindig csodálom. Üdvözlettel.

  VálaszTörlés
 2. Álomszép. Szeretek botanikus kertekben sétálgatni és ha van benne japánkert, azt ki nem hagynám. A nyugalom szigete, tökéletes a harmónia benne. Varázslatos képeket hoztál, ugye lesz folytatás?
  Ha a közelünkben lenne egy ilyen kert, rendszeres látogatója lennék. Vennék egy japánkert bérletet. :-D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, örülök ha tetszett. Nem túl nagy kert (sajnos) most csak ennyi fotó készült ott, de majd megmutatom később más évszakban is :)

   Törlés
 3. Isodoro? Nem hallottam még ezt a kifejezést. Az imént rá is kerestem, de semmit sem találtam ezen szó alatt. A kőlámpást jelentené? Milyen nyelven?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj-jaj! Már megint visszaköszön ha későn írok bejegyzést a blogba. Köszönöm, hogy észrevetted az elírásomat és már korrigáltam is :) Helyesen Ishi-doro és valóban kőlámpást jelent.

   Törlés
  2. Semmi gond. :-) Így valószínűleg jobban megmarad a szó.. ;-)

   Törlés
 4. Szép fotók! Jól visszaadják a hely hangulatát.

  VálaszTörlés
 5. Bright and beautiful colors ... The magic of autumn ;)
  Un abrazo.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fully agree with you. Thanks Laura
   Greetings

   Törlés
 6. Beautiful Japanese garden! It is surprising to see the Japanese garden in your post. Thank you for sharing! Hope you have a good day.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. You're welcome. I'm glad if you liked it :)

   Törlés
 7. Beautiful Japanese garden! It is surprising to see the Japanese garden in your post. Thank you for sharing! Hope you have a good day.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. You're welcome. I'm glad if you liked it :)

   Törlés