2015. november 22., vasárnap

A nyugalom szigete - Japánkert

A Fővárosi Állat- és Növénykertben van egy kis szeglet, ahol nyugalom és béke fogadja a látogatókat. Ez pedig nem más, mint a Japánkert.


Érdekes, hogy az állatkerti séták alkalmával sokan elkerülik ezt a kis "szigetet", talán ezért is fogadja határtalan nyugalom az ide betérőket.


Minden évszakban más és más arcát mutatja meg nekünk a kert, így a legkedvesebb évszakomban sem maradhatott ki a megtekintése.


A terület meghatározó eleme a kis tó és a partján álló Ishi-doro.


A kert kialakítása 1963-ban kezdődött el és a japán kertépítészet hagyományait követte. Aztán rohant az idő és ez meglátszott a kert állapotán is. 1988-ban kezdődött el a felújítása, ami két évig tartott. A terveket az egyik leghíresebb japán kerttervező, Sugimura Fuimo készítette el. A felújítási munkálatok Bíró Tamás szakértő vezetésével folytak.


A kertben látható összes növény Japánban is honos. A következő néhány fotóval szeretném megmutatni, hogy milyen volt idén a budapesti japán ősz.20 megjegyzés:

 1. Szeretem japán kertek nagy varázsa. Vörös juhar mindig csodálom. Üdvözlettel.

  VálaszTörlés
 2. Álomszép. Szeretek botanikus kertekben sétálgatni és ha van benne japánkert, azt ki nem hagynám. A nyugalom szigete, tökéletes a harmónia benne. Varázslatos képeket hoztál, ugye lesz folytatás?
  Ha a közelünkben lenne egy ilyen kert, rendszeres látogatója lennék. Vennék egy japánkert bérletet. :-D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, örülök ha tetszett. Nem túl nagy kert (sajnos) most csak ennyi fotó készült ott, de majd megmutatom később más évszakban is :)

   Törlés
 3. Isodoro? Nem hallottam még ezt a kifejezést. Az imént rá is kerestem, de semmit sem találtam ezen szó alatt. A kőlámpást jelentené? Milyen nyelven?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj-jaj! Már megint visszaköszön ha későn írok bejegyzést a blogba. Köszönöm, hogy észrevetted az elírásomat és már korrigáltam is :) Helyesen Ishi-doro és valóban kőlámpást jelent.

   Törlés
  2. Semmi gond. :-) Így valószínűleg jobban megmarad a szó.. ;-)

   Törlés
 4. Szép fotók! Jól visszaadják a hely hangulatát.

  VálaszTörlés
 5. Bright and beautiful colors ... The magic of autumn ;)
  Un abrazo.

  VálaszTörlés
 6. Beautiful Japanese garden! It is surprising to see the Japanese garden in your post. Thank you for sharing! Hope you have a good day.

  VálaszTörlés
 7. Beautiful Japanese garden! It is surprising to see the Japanese garden in your post. Thank you for sharing! Hope you have a good day.

  VálaszTörlés