2015. november 11., szerda

Állatkerti madárfotók

Az állatkerti látogatást megelőző napon, a honlapon már olvastam, hogy teljesen leeresztették a nagy tavat, tisztítás végett. Ennek ellenére először mégis odamentem. Szerettem volna látni ebben az állapotában is a hatalmas medret, illetve kíváncsi voltam, hogy mennyi madár maradt ott.


Csend és hatalmas iszaptenger látványa fogadott. A környező fákon három szürke gém álldogált, a kis szigeten gödények tollászkodtak, a beszállóágakat pedig sirályok birtokolták. Pár nappal később olvastam egy érdekes cikket erről a leeresztésről. Időközönként ugye szükséges a medertisztítás és utoljára ez 2010-ben történt meg. Ilyenkor egy ideiglenes helyre telepítik át a tó lakóit. Az érdekesség pedig az, hogy miket találtak a mederben. Mobiltelefonokat, okos telefonokat, gyerekjátékokat, szemüvegeket és... egy visszapillantó tükröt is! Természetesen autó nélkül, de senki nem tudja hogyan kerülhetett oda.
A közeli kis úsztatóban annál nagyobb volt a mozgás. Amikor odaértem éppen egy bütykös ásólúd tartott nagy fürdést.


A koronás daru nagyon szégyenlős volt...


Végül csak sikerült kivárnom, hogy elkészülhessen róla egy portré.


Az üregi baglyok jól elvoltak egymással. Fogócskáztak a fatörzsek között. A fotón is éppen a társát tartja szemmel.


A nagy madár röptetőben a legutolsó irokéz frizura divatot követő tarvarjú, készségesen állt portrét az objektívem előtt.


Fenn a magasban egy hatalmas madár tollászkodott!


Fakó keselyű. Idén egy madármegfigyelési szenzáció fűződik a madár nevéhez. 2015 szeptemberében, Pély közelében egy 19 fős csoportot figyeltek meg. Egy-két példány néha feltűnik az országban, de ekkora létszámú madárcsapatot utoljára 1926-ban láttak Magyarországon.

  
Fenséges látvány lehet kint a természetben ez a hatalmas madár, jó lenne egyszer látni.
A röpte másik sarkában pedig valamilyen puli lapul?


A tollazat büszke tulajdonosa kicsit sértődötten fordult meg a feltételezésre. Egy bukázó sas.


Az egyik madárházban nagyon összebarátkoztam ezzel a sörényes galambbal. Annyira közel jött mindig hozzám, hogy nem lehetett rendesen ráfókuszálni. A kissé homályos csőr ellenére is megmutatom a fotóját.

7 megjegyzés:

  1. marvelous birds - and every one of them gorgeous! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves bejegyzés - mint mindig, amikor állatokat fotózol - és örömmel olvastam a fakó keselyűkről a jó hírt! Kedvenc képem ezennel a koronásdaru portréja. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. a fakókról szóló hírt én is nagy örömmel fogadtam :)

      Törlés
  3. Unusual treatment. Excellent way of seeing them.

    VálaszTörlés
  4. ahhh...that poor bald ibis. When Mother Nature was handing out the good looks, he thought she said rude cooks, and he looked for another line, huh.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)
      Yeah, that's a very funny face but meantime it was very friendly!

      Törlés