2015. december 18., péntek

A rejtelmes sziget

Gyerekkorom egyik nagy kedvencétől, Jules Vernétől kölcsönöztem ehhez a bejegyzéshez a címet. Mint általában, most is gyalogosan indultam át az összekötő hídon az Óbudai-szigetre. A Madarásznapra csak egy teleobjektívet vittem magammal. Nem túl ideális tájkép fotózásra, de azért készítettem vele pár fotót a párás, ködös reggelben megbújó rejtelmes szigetről.


A hídról leérvén a közvetlenül a folyóparton haladtam tovább. Úgy tűnt, hogy a hatalmas part menti fák még nem vettek tudomást a közeledő télről. A rozsdabarna lombozatok és a vastag avarszőnyeg még mindig gyönyörű.



Majd feltűnt a "K" híd is. Ezen keresztül juthatunk be a szigetre, ahol a találkozó pont volt.


A madaras programról előzőleg már töltöttem fel fotókat. A szigetcsúcsról viszont mutatnék egy fotót, egy kérdéssel megtoldva.


Az alacsony vízszint miatt, a parton ismét láthatóak voltak a szabályos sorokban levert vörösfenyő gerendák. Ez egy nagyon tartós és masszív fa és már sz őseink is előszeretettel használták például vízi építkezéseknél. Tudja esetleg valaki, hogy ezek a gerendasorok milyen célt szolgáltak és mikor? Mi leginkább egy kikötőhöz tartozó stégre tippeltünk, de ez csak ötletelés volt.
Kora délután hazafelé a folyóparton dolmányos varjakat is fotóztam és közben készült egy fotó a napfényben fürdő összekötő hídról is.



A bejegyzés első fotója a hídról lenézve készült a rejtelmes szigetről. Zárja a bejegyzést egy hasonló fotó. A kép jobb szélén az Óbudai-sziget látható, a háttérben pedig az Árpád-híd bújuk meg a ködben.

18 megjegyzés:

  1. Tényleg rejtelmessé tette a szigetet a köd. Mégis az utolsón, amint átszúródnak napsugarak és elterülnek a víz színén az csodás!
    Miért vannak a fenyőgerendák a vízben? Én is stégre, viziutcákra tippelek (hasonló, mint a távol-keleti országokban).
    Ha nem Budapesten a Dunán lennénk, hanem a tengeren, akkor meg kagylótelephelyekre tippelnék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen!
      Sajnos nem írt még rá senki pontos információt, így egyelőre marad részemről is "stég elmélet"
      :)

      Törlés
  2. Bonita luz, llena aún más de misterio este lugar ligado a tu infancia

    Abrazos!!

    VálaszTörlés
  3. Lovely series. The fog does wonderful things.

    VálaszTörlés
  4. Aranyos képek a hely, ahol voltak. * Nagyon sajnálom, hogy miután ilyen hosszú ideig a kapcsolatunk megállt, hogy én megfigyelő, barátom. Mit kockáztatta, hogy mi baj volt, miután meglátogatott. Üdvözlettel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Thanks Giga. I was quite busy only.
      Greetings

      Törlés
    2. Ez nem így értettem. Utolsó blogger tett néhány házimunkát és vett állandó megfigyelőket a blogírás, én eltűnt 30 és közülük elvitt téged. Te már nem az én rendszeres vendége a blogon, így hívlak benneteket, hogy visszatérjen. :)

      Törlés
    3. I don't understand it maybe it was caused by a technical problem only.
      Do not worry because I will mark it again :)

      Törlés
    4. Nem csak elvesztettem sok megfigyelő. Egyéb blogok is. Köszönöm, hogy visszajöttél :)))

      Törlés