2015. április 29., szerda

Erdei séta és új társ

Végre ismét a szabadban! Több hét kihagyás után az elmúlt vasárnap végre sikerült néhány órát túráznom. De kezdem az elején és azt hiszem a cím is egy kis magyarázatra szorul. Sok-sok éves régi túrabakancsom elérte a nyugdíjkort ezért egy új társat kerestem a túráimhoz. Nagy a választék, nem egyszerű a választás, de végül csak sikerült. A voksomat egy Quechua Forclaz 100-as túracipőre tettem. Korábbi vásárlói vélemények alapján valamint a próba után azt hiszem sikerült egy megfelelő ár-értékarányú bakancsot beszereznem. Felpróbálva nagyon kényelmes volt, de azért csak egymáshoz kellett törődnünk. Gondolkodtam milyen könnyebb túrával avassam fel, aztán eszembe jutott egy pár hete olvasott cikk. Eldőlt, irány a Hűvösvölgy! A városban folyó felújítások, lezárások miatt majd egy óra alatt értem a Gyermekvasúthoz. Felhős, kissé komor volt az időjárás amikor elindultam, de ez sem vehette el a kedvemet. Úgy látszik az egy óra elég volt ahhoz, hogy a nap is jobb kedvre derüljön, mert mire a villamos befutott a végállomásra már szikrázó napsütés fogadott a völgyben. Elindultam a sínek mellett futó kis ösvényen. Pár perc múlva komótos morgással feltűnt mögöttem a Gyermekvasút egyik szerelvénye.



2015. április 26., vasárnap

2015. április 25., szombat

Kazincbarcikai görögkatolikus templom

Észak-Magyarország egyik iparvárosába érkeztünk. Kazincbarcika az elmúlt két évtizedben rengeteget változott. Véleményem szerint sokkal élhetőbb, emberközelibb város lett. A helyi görögkatolikus templomot fogom most bemutatni az olvasóknak.



2015. április 21., kedd

Délutáni séta a Várban

Az előző bejegyzés óta ismét eltelt egy hét és sajnos ez is természetjárás nélkül. Nagyon hiányzik már egy igazi kirándulás vagy egy jó kis barangolás.



2015. április 15., szerda

Változások

Rohannak a napok, a hetek. A munka és a napi ügyek intézése most már hosszú ideje elviszi a teljes napomat. Nincs időm a blogra, a hozzászólásokra. Több mint egy hónapja nem jutottam ki a természetbe sem. Úgy látszik idén csak elsuhan mellettem a természet változása. Mikor utoljára voltam a hegyekben még minden kopár volt, ébredés előtt állt a természet. A legközelebbi kirándulásnál pedig már harsogó zöldben fognak pompázni az erdők. Jöjjön most egy rövid bejegyzés egyfajta életjelként.


2015. április 2., csütörtök

Séta az angolparkban

Alcsútdoboz egy érdekes településnév. Anno, Alcsút és Vértesdoboz települések egyesülésével jött létre. Az 1820-ban létrehozott angolpark látogatók sokaságát vonzza az év minden szakában. A park romantikus képét alapvetően határozzák meg a Váli-víz és az Acsai-víz által táplált kis csatornák, valamint az arborétum közepén található tó. Sétánk során több kő-, illetve fahídon is átkelünk.