2016. március 28., hétfő

Húsvéti fotóséta

Lányok alaposan meglocsolva, az idén már biztosan nem fognak elhervadni! Lassan elmúlik az idei húsvét. Sonka, kolbász, tojás, szirka, torma, fonott kalács...hmmm... A húsvéti terülj-terülj asztalka mellett bizony hajlamos az ember egy kicsit ellazulni. Ezért ma délután tettem egy kis fotósétát a budai oldalon - visszarázódás gyanánt. Sajnos nem voltam túl szerencsés az időjárással. Ugyan napsütésben indultam, de mire a belvárosba értem befelhősödött és ez a séta alatt sem változott. A tejszerű, fénytelen égbolt miatt nem születtek világrengető fotók, de ma elsősorban a mozgáson volt a hangsúly. A Vörösmarty tér zsúfolásig megtelt. Rengeteg bódé, kifőzde, asztalok, székek és turistaáradat mindenfelé. Itt még javában tartott a húsvéti ellazulás. Gyorsan átvágtam a tömegen. A Duna-korzón már a Kiskirálylány (Marton László alkotása) kívánt nekem jó sétát.


Átértem a Lánchídon és a Várkert Bazár irányába indultam tovább. A bejárat előtt egy hatalmas húsvéti tojás fogadta a látogatókat.


A fából készült alkotás oldalán kis bejárat. Az érdeklődők belülről is megtekinthették a tojást. Majd felmentem a Várba ahol dobpergés, csizmák és fegyvertusok csattogása fogadott. Éppen az őrségváltásra értem fel. Tavaszi színeket kerestem, de szomorúan konstatáltam, hogy a sétány díszfái még éppen csak rügyeznek. Tavaly lemaradtam a látványról és lehet, hogy idén is így lesz. Nem tudom mikor tudok ide legközelebb feljönni és a természet gyorsan változik. A Bazilika irányába nézve legalább sikerült egy kis zöldet szerkeszteni a képbe.
  

Oda-vissza megjártam a Várat és ismét sikerült találnom egy ablakot, amelyről még nem volt fotóm. 


Aztán indultam Szent Gellért püspök szobrához, majd onnan fel a Gellért-hegy csúcsára. Itt végre találtam virágba borult fákat, már csak a napfény hiányzott...




8 megjegyzés:

  1. Itt a tavasz, csalhatatlanul.
    Nálunk a húsvéti napok alatt, mintha ezer meg ezer énekesmadarat szabadítottak volna ki kalitkájukból olyan trillázással voltak. Egyik rügy a másik után pattan. Mennyi energia, milyen szép. :-)
    Az utolsó előtti kép nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt is hasonló a helyzet kora reggel. Komolyan mondom élmény korán kelni a nagy madárcsicsergésre :) Köszönöm

      Törlés
  2. All nice shots. I have a couple favorites though. The first and last. Cheers.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Then I'm very happy if you have a couple favourites :) Thank you!

      Törlés
  3. Szépek lettek, különösen az utolsó három tetszett :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. You have shown a wonderful collection of photos of your walk. The expression on the little girl's face makes me sad,and especially it is a great photo! Have a good day.

      Törlés
    2. Thanks for your kind words dear Tomoko :)

      Törlés