2016. április 10., vasárnap

Sakura Macuri

Ha április akkor cseresznye virágzás. Ha cseresznye virágzás akkor többek között irány a Füvészkert, a Sakura Macuri - azaz a Sakura ünnep.


Az ELTE Füvészkertben 2007 óta rendezik meg a Sakura ünnepet, mely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Onahamihoz kapcsolódik.


A Sakura ünnep mindig két hétvégét ölel fel (idén az első most hétvégén volt, a második pedig április 16-17-én lesz). Természetesen ezalatt az egy hét alatt mindennap lehet a kertben piknikezni, csak a közönségrendezvényeket rendezik hétvégén.


A hanami, azaz a virágnézés tradicionális ünnep Japánban, egyfajta piknik. A fák alatt takarókon ülnek az emberek és gyönyörködnek a virágzó cseresznye- és japán szilvafákban. A Füvészkertben is hasonló módon gyönyörködhetünk a látványban. 


A kert vezetősége minden alkalommal változatos programokat biztosít az ünnepre érkezőknek. Kalligráfia és origami bemutatókat, autentikus japán teaszertartást, kyudo japán íjászbemutatót, kokeshi bababemutatót, kézműves foglalkozásokat, Manga rajzolást. Megtanulhatjuk a Go játékot, hallgathatunk japán dobegyüttest vagy éppen megnézhetjük a festménykiállítást a kert csodálatos cseresznyefáiról.


Nem szabad elfeledkeznünk a magnóliáról sem! Még néhány napig gyönyörködhetünk a hatalmas virágokban.


6 megjegyzés:

  1. Álomszép képek, mind!!!
    Nagyon kellemesek lehetnek ezek a napok (is) a Füvészkertben, szeretném én is. Egyszer időt kellene szakítanom rá, a kert maga és hozzá a programok.

    VálaszTörlés
  2. Beautiful and beautiful! I went to see Sakura, but did not have a chance for a picnic!
    Happy new week!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Thanks so much! Your photos are really beautiful about Sakura! It was nice to see them on your blog :)
      Have a great week.

      Törlés