2016. május 4., szerda

Hármashatár-hegy, Keleti kilátó

Egy új kilátó épült a Hármashatár-hegyen! Az ünnepélyes átadás később, majd csak valamikor nyáron lesz, de a létesítmény már most is látogatható.


Egy hónapja élvezhetjük innen a pazar kilátást és én eddig mégsem láttam. Hol a rossz időjárás, hol pedig szabadidő hiánya miatt. Sok-sok, szinte már téliesen hideg tavaszi nap után az elmúlt szombaton végre ragyogó napsütésre ébredtünk. Volt pár óra szabadidőm, így nem volt kérdéses az aznapi túra célpontja.


A tavasz ravasz, szokták volt mondani. Ezért a napsütés ellenére is egy vékony pulóverben indultam útnak, de miután megérkezett a busz a Fenyőgyöngye végállomáshoz gyorsan megszabadultam tőle. Bekerült a hátizsákba. Az erdő zengett a madárdaltól. A jó idő, a hétvége és nem utolsó sorban az új látványosság nem meglepő módon sok-sok embert vonzott fel a csúcsra.


A kora délelőtti órákban értem fel a kilátóhoz, így még aránylag jól lehetett fotózni, de egy-két órával később szinte már mozdulni sem lehetett a teraszon. 



A kilátó a Hármashatár-hegy turisztikai fejlesztési programján belül épült fel. A négy méter magas teraszról gyönyörű a kilátás a fővárosra és a Dunára. Nem vittem magammal állványt, így panorámakép most nem készült, de azért mutatok egy-két fotót a kilátásról.



A különleges faszerkezetű építmény fenyőgerendákból épült.




Itt halad át az Országos Kéktúra nyomvonala is, így a kilátó biztos közkedvelt állomása lesz a túrázóknak.


Év elején már teljesítettem az "Egy nap - négy kilátó" túrámat, de most elhatároztam, hogy legközelebb megtoldom a sétát ezzel az ötödik kilátóval is (és persze a hozzátartozó néhány plusz kilométerrel). Már csak jó időjárás és szabadidő kell hozzá...

Frissítés
Az építmény a hivatalos átadáskor a Guckler Károly kilátópont nevet kapta. A névadó egykor az Erdészeti Hivatalt vezette, valamint ő volt a főváros erdőmestere.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép ez az oktogon formájú kilátó és hogy fenyőből van, - gondolom - most elkészülte után biztos finom illata is! A kilátás is magáért beszél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, bár a csúcson "vágtató" tavaszi szél miatt nem nagyon lehetett érezni :)

      Törlés