2016. február 29., hétfő

1000 lépcső

Pénteken levelet kaptunk Esztertől (A városnézés), melyben egy rövid vasárnapi toronytúrára invitált minket a Mátyás-templomba. Eredetileg egy egész napos családi program volt betervezve a mai napra, de a séta kora délelőtt kezdődött és csak 45 percig tartott. A különleges lehetőség így megért egy kis szervezkedést. Bizakodtunk, mert az időjósok napos időt ígértek vasárnapra, de ezzel szemben szürke, enyhén ködös reggelre ébredtünk. Ám a szomorkás időjárás sem szegte kedvünket, elindultunk. Később elkezdett erőlködni a Nap és mire felértünk a templomhoz már jutott egy kis kékség az égre is.


2016. február 21., vasárnap

Egy fotogén vörösbegy

Egy szeles januári napon tettünk egy rövid sétát a Népszigeten. Ilyenkor általában viszem magammal a telével szerelt gépet is - sosem lehet tudni alapon. Elsétáltunk a sziget déli csücskéig, majd visszafordultunk. Nagy volt a cinkemozgás az etetőknél. Figyeltem a madarakat amikor a feleségem egy halk pisszenéssel jelzett és egy part menti bokorra mutatott. Óvatosan közelítettem és az ágak között megpillantottam egy széltől borzas tollpamacsot. Egy vörösbegy keresett védelmet a bokor ágai között.


2016. február 15., hétfő

Sirályok

Egy fagyos téli napon az óbudai rakparton sétáltam. A stégen és a korlátokon egy 60-70 példányos dankasirály csapat pihent, szinte mozdulatlanul.


2016. február 8., hétfő

Hol volt, hol nem volt...

Ígértem még néhány fotót a Hetedhét Játékmúzeumból. Kísérőszövegnek pedig a múzeumban kifüggesztett történeti leírást idézném.


2016. február 4., csütörtök

Hetedhét Játékmúzeum

Ti tudtátok, hogy Székesfehérváron van egy hihetetlenül szép és érdekes játékmúzeum? Mi eddig nem tudtunk róla és csak véletlenül akadtunk rá. A városban volt dolgunk és délután vonattal jöttünk volna haza, Budapestre. Majd egy óránk volt még a vonat indulásáig, így gondoltuk sétálgatunk egy kicsit a történelmi belvárosban. Az Oskola utcában egy táblára lettünk figyelmesek - Hetedhét Játékmúzeum. Gondoltuk bekukkantunk.


2016. február 1., hétfő

Köd előttem, köd utánam

Múlt hét elején egy elég szerencsétlen lábsérülést szenvedtem, ezért le kellett tennem a hétvégére tervezett fotósétáról. Ráadásul a teljes gyógyulás még legalább egy további hetet vesz igénybe. Így most ismét csak ülök és mesélek...