2016. szeptember 28., szerda

Falfestmények - Szuhakálló

Még tavaly decemberben írtam egy posztot a szuhakállói Szentháromság templomról, valamint feltöltöttem róla néhány fotót a Facebok oldalamra is. Ekkor kaptam egy üzenetet az egyik kedves követőmtől.


2016. szeptember 27., kedd

Várbeli pillanatok

Talán nem meglepő módon a másik kedvenc helyszínem a Budai Vár és környéke. Könnyen megközelíthető és szinte minden séta alkalmával mutat számomra valami újat. Számomra ezek a rövid délutáni kiruccanások a fotózás mellett a mozgásról is szólnak. Ezért mindig gyalogosan megyek át a Lánchídon, majd fel a lépcsősoron. Az Alagút feletti kilátóteraszról már szépen látszanak a Bazilika tornyai. A kép címe - Mindenek felett.



2016. szeptember 23., péntek

Budapesti szelfi

Idén nyáron is sikerült néha beiktatnom egy-egy késő délutáni utcai fotózást az egész napos irodai munka után. Az egyik kedvenc helyem a Kossuth tér és az Országház környéke.


2016. szeptember 20., kedd

Egy távoli várrom

Munka szempontjából egy nagyon kemény és zsúfolt nyár van mögöttünk. A családi szabadságunk is átcsúszott a vénasszonyok nyarába. Ha minden a jelenlegi kilátások szerint alakul, akkor lassan visszatérnek a dolgaink a normális kerékvágásba.


2016. szeptember 4., vasárnap

Kolorcity - Kazincbarcika

Kazincbarcika. Iparváros, mely az elmúlt negyedszázad alatt rengeteget változott. A régi szürke, sablonos városkép immáron a múlté és a színek vették át a főszerepet.


2016. szeptember 1., csütörtök

Szent Péter és Pál templom - Dunakeszi

Nem sűrűn adatik meg egy ember életében, hogy hozzá elérhető közelségben egy új templom épüljön fel. Még kisebb az esély arra, hogy a felépült templom görögkatolikus legyen. Pár éve olvastam valahol egy rövid hírt, hogy Dunakeszin egy új görögkatolikus templom építését tervezik. Attól kezdve követtem az eseményeket az interneten. Lassan haladtak a dolgok, teltek az évek, de végül csak elérkezett 2016. július 2. Ezen a napon szentelték fel az új templomot. Szombat délelőtt, vakító napsütésben és szinte elviselhetetlen hőségben gyülekezett a tömeg a szertartásra.