2017. január 20., péntek

Erről most lemaradtam

Az előző rendhagyó poszt után folytatnám a szigeti sétáim bemutatását. Látva a jégzajlást elhatároztam, hogy következő hétvégén felmegyek a Gellérthegyre és onnan lenézve is megörökítem ezt a ritka látványt. Eltelt egy hét, de mielőtt útnak indultam volna, leszaladtam a szigetre feltölteni az etetőket. Csalódnom kellett, ugyanis a jégtáblák eltűntek.



Csupán a part közelében úszott néhány nagyobbacska tábla a jégtörmelék között. Hét közben hallottam a híradásokban, hogy jégtörőket vezényeltek a Dunára, talán a munkájuk eredményeként tűntek el a táblák. Elvetettem hát az eredeti tervet és maradtam még pár órát a szigeten. A partmentén láthatóan tovább növekedett a befagyott rész.



Korábban megkértem az ismerőseimet, hogy ha kiürül náluk egy-egy 5 literes flakon akkor gondoljanak rám és hozzák el nekem. Most ismét kaptam egyet, azt is kihelyeztem. Szépen gyarapodnak az ilyen terülj-terülj asztalkák a területen.


A Palotai-sziget holtága is hóba burkolózott. Ezen a fotón én is látható vagyok. Megtaláltok?


Több tucat hajó várja a kikötőben a jobb időt, a következő hajózási szezon kezdetét.


E poszt utolsó fotója késő délután készült.


10 megjegyzés:

  1. A 6-os kép megfogott. Nem szeretem a "gyár-város-szagú" fotókat, hiányzik a megnyugtató természet szépsége. Ezen a megtört jégtáblák ellensúlyozzák a képet számomra.

    VálaszTörlés
  2. Én is az utolsó és az előtte lévőt néztem ki magamnak. Szeretem a titokzatos fényeket. Jól elrejtőztél! Az etető oldalán van lyuk, ott repülnek bele a madarak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Igen, mindig az oldalán vágok ki egy nagy nyílást, kerekített szélekkel. Aztán csiszolóvászonnal eltompítom a vágott éleket.

      Törlés
  3. River of No jégdarabok, de az oldalán fagyasztva, úgy néz ki, szép. Láthatjuk, hogy a madarak használt a magokat, mert az üveg szinte üres. Üdvözlettel.

    VálaszTörlés
  4. Desde luego vaya frio...un saludo desde Murcia..Feliz año.

    VálaszTörlés