2017. április 19., szerda

Sziromfolyam

Valóban bolondos hónap ez az április. Múlt hét elején még korábbi meleg rekordok dőltek meg, a mai napon meg országszerte szakadt a hó. A Mátrában például 30cm-es hó esett. Holnapra pedig a változatosság kedvért 100km/h-s széllökéseket jósol a meteorológia. No, de nem erről szeretnék most posztolni, csak a dokumentálás kedvéért rögzítettem a történéseket.
Két-három hete már megjelentek a fotóstársak képei a Tóth Árpád sétány fáinak tavaszi virágzásáról. Idén is terveztem ott fotózást, de valami mindig közbejött. Végül csak a múlt hét elején, kedden sikerült felmennünk a várba. Bizakodó voltam. Ugyan egész nap erősen fújt a szél, de ennek köszönhetően felhőtlen maradt az ég. Késő délutánra viszont elszállt a szerencsém. Erősen befelhősödött, tökélesen fénytelen és színtelen lett a sétány. Ráadásul a virágzás is a végét járta már. Egy szűk óra volt még hátra a naplementéig. Dermesztően hideg szélben sétálva vártuk, hogy hátha kibukkan legalább egy rövid időre a Nap. Végül megkönyörültek rajtunk az égiek és kaptunk úgy öt percnyi ellenfényt a kitartásunkért cserébe.


De mit lehet itt fotózni a virágzás után? Már a várakozás során eldöntöttem, hogy most a földre fogok fókuszálni. A sétány mentén ugyanis egy igazi rózsaszín sziromfolyam hömpölygött.

  
Idén ennyit sikerült a virágzásból megörökítenem. Aki kíváncsi a virágba borult sétányra, annak a tavalyi fotóim megtekintését ajánlom. (Klikk ide és ide

4 megjegyzés:

  1. Én ezeket a fotókat kedvelem. Mikor a nyugvó nap sejtelmesen világítja be a kertet, utakat, növényeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szeretem az ellenfény adta lehetőségeket. Köszönöm

      Törlés