2017. április 19., szerda

Sziromfolyam

Valóban bolondos hónap ez az április. Múlt hét elején még korábbi meleg rekordok dőltek meg, a mai napon meg országszerte szakadt a hó. A Mátrában például 30cm-es hó esett. Holnapra pedig a változatosság kedvért 100km/h-s széllökéseket jósol a meteorológia. No, de nem erről szeretnék most posztolni, csak a dokumentálás kedvéért rögzítettem a történéseket.
Két-három hete már megjelentek a fotóstársak képei a Tóth Árpád sétány fáinak tavaszi virágzásáról. Idén is terveztem ott fotózást, de valami mindig közbejött. Végül csak a múlt hét elején, kedden sikerült felmennünk a várba. Bizakodó voltam. Ugyan egész nap erősen fújt a szél, de ennek köszönhetően felhőtlen maradt az ég. Késő délutánra viszont elszállt a szerencsém. Erősen befelhősödött, tökélesen fénytelen és színtelen lett a sétány. Ráadásul a virágzás is a végét járta már. Egy szűk óra volt még hátra a naplementéig. Dermesztően hideg szélben sétálva vártuk, hogy hátha kibukkan legalább egy rövid időre a Nap. Végül megkönyörültek rajtunk az égiek és kaptunk úgy öt percnyi ellenfényt a kitartásunkért cserébe.


De mit lehet itt fotózni a virágzás után? Már a várakozás során eldöntöttem, hogy most a földre fogok fókuszálni. A sétány mentén ugyanis egy igazi rózsaszín sziromfolyam hömpölygött.

  
Idén ennyit sikerült a virágzásból megörökítenem. Aki kíváncsi a virágba borult sétányra, annak a tavalyi fotóim megtekintését ajánlom. (Klikk ide és ide

6 megjegyzés:

  1. Én ezeket a fotókat kedvelem. Mikor a nyugvó nap sejtelmesen világítja be a kertet, utakat, növényeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szeretem az ellenfény adta lehetőségeket. Köszönöm

      Törlés
  2. Beautiful light and beautiful petals on the ground!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. On the right place at the right time :)
      Thanks a lot!

      Törlés