2017. július 9., vasárnap

Egy "Álom" Budapesten

Lassan itt az ideje, hogy visszatérjek a blog világába is. Éppen egy hónapja írtam egy rövid posztban, hogy hazaérkeztünk külföldről és azóta csak egy bejegyzést töltöttem fel, éppen az aktualitása kapcsán. A Facebook oldalamon is lassan haladok a fotók feltöltésével. Talán úgy 100 képet oszthattam meg eddig az ausztriai utunkról. Az ok pedig ismét csak a kevés szabadidő és a sok munka. Ez az írás is a munkámmal lesz kapcsolatos, de talán helye van itt a különlegessége miatt.


Korábban már említettem, hogy a légi iparban dolgozom. Az egyik általunk képviselt légitársaság - a LOT - pénteken nagy bejelentést tett. Jövő év májusától közvetlen járatokat indít Budapest - New York és Budapest - Chicago útvonalakon. 


Ezt egy miniszteri szintű médiaeseményen jelentették be a repülőtéren.


A lengyel kormány illetékesei és a légitársaság vezetése ez alkalomból egy B787-8 Dreamliner-el érkezett Budapestre. Ezzel a típussal repülik majd a két transzatlanti útvonalat. A majd egész napos eseményre mi is meghívhattunk néhány kiemelt partnert. Fényképezőgép természetesen nem lehetett nálam, de a telefon ott lapult a zsebemben. A miniszteri, légitársasági, repülőtér üzemeltetői beszédek, prezentációk és sajtókonferencia után Radics Gigi szórakoztatta a vendégeket két dallal.


A több órás program után állófogadást adott a légitársaság, valamint csoportokban lehetőségünk volt megtekinteni a vadonatúj repülőgépet. Íme néhány fotó erről az álomszép és számos technikai újdonságot hordozó gépről.







Kedves lengyel kollégánk és barátunk, Piotr nagy világutazó. Bármerre jár a nagyvilágban készít vagy készíttet magáról egy "I love the World" fotót. Természetesen ezt most sem hagyta ki!






A program után aztán vissza az irodába, az asztal mögé. A napi munka még egy ilyen különleges esemény miatt sem maradhatott el, estére végeztünk vele. Íme a járat közvetlenül a felszállás után a Flightradar24 oldalán.  


Nos, így telt a pénteki napon, de itt vagyok és próbálom behozni a lemaradást!


Frissítés
Kavics kérdéséhez utólag feltöltve ez a fotó


10 megjegyzés:

  1. Dream Liner. That is cool!!!! I really enjoyed your photos.
    Wonderful day to you.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Yeah, exactly! Like a Dream :)
      I'm glad if your liked this series too.
      Have a nice day

      Törlés
  2. Jól néz ki a Dream Liner, szívesen kipróbálnám. :-) A monitor az ülések háttámlájában van beépítve?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyönyörű gép valóban! Igen minden ülésháttámlában van egy egyéni kis monitor, külön vezérlővel. Mindenki azt néz vagy hallgat repülés közben ami megtetszett neki a fedélzeti médiaválasztékból. Feltöltöttem utólag még egy fotót ami más irányból mutatja az üléseket :)

      Törlés
    2. Köszönöm, így gondoltam én is, ugrott be azonnal az A330-as, amivel tavaly repültük át az Atlanti-óceánt. Minden kényelmet kielégít!

      Törlés
    3. Szívesen. A véleményedet minden bizonnyal örömmel olvasnák a gép tervezői :)

      Törlés
  3. Me encanta volar..un saludo desde Murcia....

    VálaszTörlés