2017. augusztus 16., szerda

Jókor, jó helyen

Úgy gondolom, hogy minden fotós életében eljön egy-egy pillanat, amire egyszerűen csak annyit szoktak mondani, hogy jókor voltál jó helyen. E posztban most három olyan fotót mutatok meg, melyeknél én is jókor voltam, jó helyen. Természetesen ezek képek is a Fertő-tó körüli kirándulásunk alkalmával készültek.

Az első képem címe: "Hívogató szirmok".


A fotó készítésekor éppen százszorszépeket fotóztam. Az volt a célom, hogy a gyönyörű zöld háttér a lehető legjobban elmosódjon és ebből szinte kirobbanjon a virág szépsége. Aztán egy pillanatra az éppen fotózott virág fölött megjelent egy zengőlégy... Ez a fotó azóta is az egyik kedvencem.

A második kép címe: "Megérkezett az ebéd".


E képnél szerencsém volt, mivel a fészek gólyamértékkel nézve meglehetősen alacsonyan épült és tőle nem messze még egy kisebb földhányás is a segítségemre volt. Így szinte majdnem egy szintre kerülhettem a fehér gólya fiókával. Aztán már csak várni kellett a megfelelő pillanatra az előre beállított géppel. A szülő megérkezett és katt...

A harmadik kép címe: "Nyuszi ül a fűben"


A fotó egy kis faluban, Röjtökmuzsajon készült. A mezei nyulat először a nagyobbik lányom vette észre messziről. Először nem is látszott pontosan, hogy milyen állat lehet. Azt hittük, hogy egy macska hiszen lakott területen voltunk és olyan nyugodtan gubbasztott a fűben. Közelebb érve láttuk, hogy valójában egy nyúl. Nosza azonnal hasra vágódtam a fűben, teleobjektív élesítve és centiről centire kúszva próbáltam a közelébe férkőzni. Figyelt nagyon, de végül sikerült néhány fotót lőnöm róla. Pár pillanattal később aztán mint akit puskából lőttek ki ... elfutott a nyuszi. 

6 megjegyzés:

  1. Jót nevettem, mikor elolvastam a bejegyzésed címét. Én is éppen jókor voltam..., csak az én gépem nem profi, rossz is, csökönyös, mint egy szamár. No, meg a fényképész. Szeretem, ha egy család így együtt lát! Kedvenc településem, ill. mi még a kastélyban üdültünk, mikor már nem gyermeküdülő volt, de még nem is újra kastély. A varázsa akkor is megvolt. Szerettünk ott, aztán visszakerültünk évek múlva egy esküvőre, lakodalomba. Érdekes volt az összahasonlítás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Hidd el a pillanatot helyben megélni mindennél többet ér. Persze ha sikerül róla egy jó fotót készíteni az teszi fel az i-re a pontot. Remélem hamarosan kezes báránnyá változik a géped :)

      Törlés
  2. Azt hiszem ezek a a pillanatok a legszebbek. Szinte megismételhetetlen, megfizethetetlen. Mindig nagy öröm a képek válogatásakor, ha az elkapott pillanathoz jó kép is társul.
    Az első csodálatos, tökéletes!
    Röjtökmuzsajon egyszer jártam, persze, hogy a kastélyban, az Öcsém nyaralt ott. Nagyon szép kis kastély él az emlékeimben. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljen egyetértek :) Köszönöm és örülök ha tetszettek a fotók.

      Törlés
  3. good timing is better than great skill :)

    VálaszTörlés