2018. február 19., hétfő

Őszi Bakony

A gyönyörű környezetben gyorsan elrepült az idő. Valamivel három óra előtt hagytuk magunk mögött Bakonybélt. A korai sötétedés ellenére aznapra volt még egy tervezett programunk. 


Még otthon, a tervezgetés közben egy érdekes névre lettem figyelmes. Bakonyi Gyilkos-tó. Igaz szerepelt mellette egy kevésbé félelmetesen hangzó Hubertlaki-tó megnevezés is, de az első név alapján azonnal bekerült az útitervbe. Bakonybéltől úgy 3-4 kilométerre, egy lezárt erdei sorompó mellett parkoltunk le. A térkép szerint további négy kilométert kellett még sétálnunk az erdőben, hogy elérjünk a tóhoz. Tudtuk, hogy a visszautat már sötétben kell majd megtennünk, de ez sem tartott vissza minket, elindultunk.


Kisebb-nagyobb csoportokban már lefelé jöttek a kirándulók a hegyről, mi pedig még csak akkor indultunk felfelé. 


A kihelyezett táblákról olykor furcsa nevek köszöntek vissza. 


Tudtuk, hogy gyorsan kellene haladnunk, de az őszi erdő szépsége, a sok-sok érdekes részlet folyton megállásra, fotózásra sarkalt.
Talán úgy félúton járhattunk, amikor mögöttünk egy terepjáró hangja hallatszott. Lassan közeledett, mi félreálltunk, ám a kocsi lelassított mellettünk. Erdészekkel hozott össze a jó sorsunk. Ők is a tó irányába tartottak, így örömmel elfogadtuk a felajánlott fuvart. Így sikerült egy kis előnyt szereznünk a közelgő sötétedéssel szemben. Ennél a táblánál szálltunk ki, már csak 700 méter volt hátra a tóig.


Az erdő itt is gyönyörű volt.


Mégsem voltunk teljesen egyedül, valamivel előttünk egy szerelmespár bandukolt az őszi avarban.A séta során megcsodáltunk egy kis erdei emlékoszlopot, gyönyörű fafaragással és mintákkal. 


"Szt.Hubertusz imádkozz érettünk!" A talpfeliratból kiderült, hogy az oszlopot a Veszprém megyei hivatásos vadászok tiszteletére állították.


Pár perc múlva végül elértünk a tóhoz, de az már a következő bejegyzés témája lesz.

(171028)

12 megjegyzés:

 1. Igy lehet egy erdei túrát élvezetessé tenni - mármint az olvasóknak. Alig várom a folytatást!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm és nagyon örülök ha tetszett a leírás. Hamarosan folytatom.

   Törlés
 2. Szép volt az erdőben ősszel. Természetesen öröm volt elmenni. Várlak a tóra. Üdvözlettel.

  VálaszTörlés
 3. Szép nosztalgia fotók ebben a nagy fehérségben.

  VálaszTörlés
 4. Beautiful forest! Those dried fallen leaves are also beautiful.

  VálaszTörlés
 5. Élmény volt veled sétálni a csodás őszi erdőben! Milyen kár, hogy nincs illatos internet, mert imádom az őszi erdő illatát!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök ha ennyire tetszett a virtuális erdőjárás. Olyan tempóban fejlődik a számítástechnika, hogy bármi megtörténhet :)

   Törlés
 6. very beautiful place. I look forward to the lake photos.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Thanks for your kind words. I will try to upload it even this week. Cheers

   Törlés