2018. február 19., hétfő

Őszi Bakony

A gyönyörű környezetben gyorsan elrepült az idő. Valamivel három óra előtt hagytuk magunk mögött Bakonybélt. A korai sötétedés ellenére aznapra volt még egy tervezett programunk. 


Még otthon, a tervezgetés közben egy érdekes névre lettem figyelmes. Bakonyi Gyilkos-tó. Igaz szerepelt mellette egy kevésbé félelmetesen hangzó Hubertlaki-tó megnevezés is, de az első név alapján azonnal bekerült az útitervbe. Bakonybéltől úgy 3-4 kilométerre, egy lezárt erdei sorompó mellett parkoltunk le. A térkép szerint további négy kilométert kellett még sétálnunk az erdőben, hogy elérjünk a tóhoz. Tudtuk, hogy a visszautat már sötétben kell majd megtennünk, de ez sem tartott vissza minket, elindultunk.


Kisebb-nagyobb csoportokban már lefelé jöttek a kirándulók a hegyről, mi pedig még csak akkor indultunk felfelé. 


A kihelyezett táblákról olykor furcsa nevek köszöntek vissza. 


Tudtuk, hogy gyorsan kellene haladnunk, de az őszi erdő szépsége, a sok-sok érdekes részlet folyton megállásra, fotózásra sarkalt.




Talán úgy félúton járhattunk, amikor mögöttünk egy terepjáró hangja hallatszott. Lassan közeledett, mi félreálltunk, ám a kocsi lelassított mellettünk. Erdészekkel hozott össze a jó sorsunk. Ők is a tó irányába tartottak, így örömmel elfogadtuk a felajánlott fuvart. Így sikerült egy kis előnyt szereznünk a közelgő sötétedéssel szemben. Ennél a táblánál szálltunk ki, már csak 700 méter volt hátra a tóig.


Az erdő itt is gyönyörű volt.


Mégsem voltunk teljesen egyedül, valamivel előttünk egy szerelmespár bandukolt az őszi avarban.



A séta során megcsodáltunk egy kis erdei emlékoszlopot, gyönyörű fafaragással és mintákkal. 


"Szt.Hubertusz imádkozz érettünk!" A talpfeliratból kiderült, hogy az oszlopot a Veszprém megyei hivatásos vadászok tiszteletére állították.


Pár perc múlva végül elértünk a tóhoz, de az már a következő bejegyzés témája lesz.

(171028)

4 megjegyzés:

  1. Igy lehet egy erdei túrát élvezetessé tenni - mármint az olvasóknak. Alig várom a folytatást!

    VálaszTörlés
  2. Beautiful forest! Those dried fallen leaves are also beautiful.

    VálaszTörlés
  3. Élmény volt veled sétálni a csodás őszi erdőben! Milyen kár, hogy nincs illatos internet, mert imádom az őszi erdő illatát!

    VálaszTörlés
  4. very beautiful place. I look forward to the lake photos.

    VálaszTörlés