2018. március 22., csütörtök

Víz Világnap 2018

A földi élet egyik alapvető eleme a víz, ezért is különösen fontos az emberiség számára az édesvízkészletek védelme. A Víz Világnapjának megünneplését 1992-ben a Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ezt követően az ENSZ március 22-ét nyilvánította világnappá.


Minden évben más nézőpontból hívja fel figyelmünket a víz alapvető szerepére, védelmére. A 2018-as Víz Világnap nemzetközi szlogenje a „Védd természetesen!” lett.


E jeles nap alkalmából néhány fotóval én is szeretném megünnepelni ezt az éltető elemet. A fotók a Dunáról készültek alkonyati fényekben.

  

8 megjegyzés:

 1. A víz az élet, ezért tiszteletben kell tartanunk. A szürkületben készült képek szépek. Üdvözlettel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Thanks a lot Giga. I fully agree with you and glad if your liked these twilight photos.

   Törlés
 2. Ahogy a 3. képet nézegetem, hirtelen az ugrott be, hogy itt lebeg a fejünk felett az a csúnya fekete felhő. Sajnos, akik tehetnének ellene, hogy "eloszlassák", nem veszik komolyan a figyelmeztetéseket, pedig víz nélkül nincs élet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen egyetértek veled. A világnap kapcsán most a szokásosnál is többet olvashattunk a vízről és a baljós jelekről. La Paz (vízkorlátozás), Fokváros (aszály miatt elfogyhat a víztartalék áprilisra). A legfélelmetesebb forgatókönyv szerint 2025-re a Föld lakosságának 2/3-a szembesülhet vízhiánnyal vagy korlátozásokkal...

   Törlés
 3. Happy Word Day to you, a little late. Lovely mood in your shots.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szép képek, tartalmas leírás.

  VálaszTörlés