2018. október 26., péntek

A határ túloldalán

Egy rövid szolgálati közlemény azoknak akik kedvelik a fotóimat. Új külföldi képeket töltöttem fel a Facebook oldalamra.


Szeptember elején egy egynapos, szervezett kiránduláson vettünk részt Ausztriában. Melk és Mariazell megtekintése szerepelt a programban. Sajnos az időjárás nem fogadott minket aznap a kegyeibe. Szinte egész nap szakadt az eső. Először Melkben álltunk meg ahol idegenvezetéssel megtekintettük az apátságot. Hasonló Pannonhalmához, de sokkal nagyobb területen terül el. Monumentális épületegyüttes.


Innen indultunk tovább Mariazell-be, mely az egyik legnevezetesebb közép-európai Mária-kegyhely. A jellegzetes, háromtornyú kegytemplom Mariazell jelképe, a kis fa Madonna-szoborhoz pedig minden évben több százezer zarándok érkezik.


A bazilika megtekintése után felmentünk a Kálvária-hegyre, ahol egy magánházban megnéztük a Mechanikus Betlehemet.


Hatalmas élmény volt élőben látni! Valamikor régen egy ács az unalmas, munka nélküli téli estéken állt neki kifaragni a figurákat. 18 év alatt készült el a most látható formájában. 12 újtestamentumi jelenetet ábrázol és a figurák közül 130 mozog! Egészen hihetetlen és elképzelni sem tudom, hogy hogyan tudta így megoldani a hajtást. Ha minden igaz akkor egyetlen forgó bütykös tengely mozgatja az egészet!
Itt csak ennyit szerettem volna jelezni Felétek, a többi fotó megtekintéséhez látogassatok el a Facebook oldalamra, ahová bemásoltam egy YouTube videó linket is, a mozgó Betlehemről.

4 megjegyzés: