2018. november 26., hétfő

Szegedi Vadaspark

Akár egész napos programnak is tökéletes lehet egy látogatás a Szegedi Vadasparkban - olvastuk egy turisztikai kiadványban. Ezt most már mi is megerősíthetjük. Néhány kiragadott fotó segítségével szeretném bemutatni az itt élő állatokat és a nekik otthont adó vadasparkot.
Brazza cerkóf 


Magyarország egyik legfiatalabb és legnagyobb területű állatkertjében kezdjük most meg a sétánkat, amely elsősorban ritka, veszélyeztetett fajok tartására szakosodott.
Meller kaméleon


Ha jól emlékszem valamelyik korábbi állatkertes bejegyzésemnél már említettem, hogy szeretek "nem szokványos" részletfotókat is készíteni az állatokról, hogy aztán otthon a számítógép előtt, nagy méretben is tanulmányozni tudjam azokat. Ezekből is mutatok néhányat ebben a posztban.
Zsiráf

  
A vadaspark Szeged belvárostól mindössze 2,5 kilométerre fekszik. A 44 hektáros erdős környezetben található állatkert 1989-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.
Vörös vagy kis panda (Vörös macskamedve)

  
Állatait földrészek szerinti csoportosításban mutatja be, törekedve arra, hogy a természetes életkörülményeket biztosítsa számukra.
Borjúfóka



A vadaspark a ritka és veszélyeztetett állatfajok természetes körülmények között történő tartását tekinti egyik kiemelkedő feladatának.
Füles keselyű


Rózsás gödény


Skarlát íbisz (Skarlátbatla)


Szakállas bagoly



Ennek köszönhetően olyan különlegességek is megtalálhatók itt, mint a dél-amerikai karmos majmok, a hópárducok vagy a sörényes hangyászok.
Aranyarcú gibbon

  
Jaguár



Nagy mara


Feketefarkú prérikutya (Társas prérikutya)


Mormota


Az év szinte mindennapján látogatható gyűjtemény zoopedagógiai foglalkozásokkal, látványetetésekkel, sőt alkalmanként éjszakai túrákkal is várja a látogatókat.
Dél-afrikai oroszlán



Végezetül még egy kis hasznos információ a szegedi tömegközlekedéssel kapcsolatban. Mi a belvárost teljes egészében gyalogosan jártuk be, de a vadaspark kicsit kiesett ebből körből, ezért elhatároztuk, hogy azt villamossal fogjuk megközelíteni. Viszont sehol sem találtunk jegyautomatát a megállóban. Érdeklődtünk és megtudtuk, hogy háromféleképpen lehet jegyhez jutni. A legolcsóbb verzió, ha a közlekedési járművön üzemelő automatából veszünk már érvényesített jegyet, bankkártyával fizetve. Ettől  valamivel drágább, ha leszerződött kis boltokban veszünk jegyet. A legdrágább pedig a járművezetőnél vásárolt jegy.

6 megjegyzés: