2024. április 14., vasárnap

A gúzsba kötött akcióhős - Kolodko

2024.04.14.
 
Április 1-én újabb alkotással lepte meg Kolodko Mihály a miniszobrok iránt rajongók népes táborát. Ezúttal a Megyeri híd, gyalogosok számára fenntartott déli oldalán jelent meg egy kis szobor.

 
Sajnálatos tény, hogy az utóbbi években több miniszobrot is eltulajdonítottak már. Így alig két héttel a kihelyezés után mi is felkerekedtünk, hogy biztosan lencsevégre kaphassuk az alkotást.
 
 
A 104-es busszal az Ezred utcai megállóig mentünk, ahonnan alig kétpercnyi járásra van a hídra felvezető lépcsősor. A hídra felérve a Pest tábla tövében azonnal megpillantottuk Chuck Norris gúzsba kötött alakját. De hogy kerül egy amerikai akciófilmsztár és harcművész szobra egy magyar hídra?


Az 1861 méter hosszú Északi Duna-híd 2008-ban került átadásra. A Budakalászt és Újpestet összekötő, rendkívül impozáns és modern vonalvezetésű híd elnevezéséről egy internetes szavazást indított a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, amelyen végül egy elég vicces végeredmény született. Ugyanis a szavazás első helyezettje Stephen Colbert amerikai humorista lett, de a javaslatok közül Chuck Norris neve is előkelő helyen szerepelt. Az eredményt látva gyorsan reagált a minisztérium, jelezték, hogy a hidat csak magyar és már elhunyt személyről lehet elnevezni. Végül a Megyeri-híd elnevezést kapta, mivel a híd Békásmegyer és Káposztásmegyer között ível át a Dunán.



Örülünk, hogy újabb fotókkal gyarapodott a Kolodko gyűjteményünk. Norrisnak pedig így gúzsba kötve biztosan lesz elég ideje, hogy elszámoljon a végtelenig... kétszer!


Címkék: Budapest, Újpest, Kolodko-szobor, Kolodko Mihály, Megyeri-híd

2 megjegyzés: