2011. május 4., szerda

Sóstó ZOO

Az általunk meglátogatott magyar állatkertek közül eddig kétségtelenül a nyíregyházi állatpark a nagy kedvenc. Tavaly nyár végén ismét visszatértünk ide, hogy láthassuk az új szenzációt. Ez a "Zöld Piramis" és annak különleges lakója volt. Úgy látszik sokan kedvelik ezt a parkot, hiszen a parkolási lehetőség már most is problémás a rengeteg látogató miatt. Ez gondolom jó hír az igazgatóságnak, de aki kocsival és reggel 9 óra után érkezik, bizony már csak nagy szerencsével vagy szabálytalankodás árán tud leparkolni. Mi még időben érkeztünk így hát indultunk is felfedezni a piramist! Hááááát.... Egy nagyon szépen megépített és telepített épületbe jutottunk be, viszont hihetetlen tömeg, pára és meleg fogadott bent minket. Szardínia módjára, hosszú, tömött sorokban araszoltunk a keskeny járdán, aztán pedig tovább - szintről szintre. Ekkor már több hónapja nyitva volt ez az új létesítmény így nem tudom, hogy ez állandó jelenség lesz-e a jövőben vagy csak mi fogtuk ki a napot (hétköznap voltunk). Így bizony miután megnéztük a különleges lakóját már igyekeztünk is kimenekülni innen - már ahogy a tömeg engedte. Az épület különlegessége pedig a komodói sárkány (a varánusz). 


Természetesen láttunk már természetfilmeket erről a fajról de élőben látni mégis hihetetlen nagy élmény volt. Bár nem voltak nagyon aktívak de így is lenyűgöző volt az az ősi erő amit kisugároztak. Egy idő után a meleg a hímet elnyomta mert szundított egy picit. Érdemes megnézni nagyban ezeket a karmokat.
 

Nem szívesen találkoznék vele kint a szabad természetben és bizony most is megnyugtató volt köztünk a vastag üvegfal! Miután kijutottunk az épületből sétáltunk egy jó nagyot, néztük az állatokat és sokat fotóztam. Íme egy pár állatportré - persze a teljesség igénye nélkül.

  








Előre meghirdetett időpontokban fókashow-t is láthatunk, nagy élmény főleg a gyerekeknek! Mi is megnéztünk egyet, sőt a műsor végén az egyik szereplő még pózolt is egy kicsit a fotósoknak.


... és végül egy portré az állatpark másik híres lakójáról a "fehér" tigrisről. Ez nem egy önálló tigrisfaj csak a bengáli tigris fehér színváltozatát szokták így nevezni. Nagyon ritka faj a vadonban. Igyekeztem a legjobbat kihozni a helyzetből mivel az üzemeltetők ugyan gondoltak a látogatókra és a jobb vizuális élmény végett itt is üveglapot alkalmaztak. Viszont valamelyik titkosszolgálat éppen ezt az üveglapot nézte ki a teljes ujjlenyomat adatbázis nyilvántartására!


Összességében ismét egy kellemes napot töltöttünk itt. Ha valaki még nem járt itt akkor feltétlen ajánlom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése