2013. július 10., szerda

Utcakép a romkocsma negyedből

Manapság több, nagyon felkapott része van az éjszakai fővárosnak. A romkocsma negyedekről van szó. Itt éjfél után sem áll meg az élet. Fiatalok, idősebbek, külföldiek, pestiek százai szórakoznak, beszélgetnek, zenélnek, fogyasztanak ezekben a hagyományosnak cseppet sem mondható vendéglőkben. 


Szimpla, Bobek, Kőleves, Kazimir és még sorolhatnám. Akiknek ismerősen csengenek ezek a nevek már nyilván kitalálták, hogy e posztban a Kazinczy utca környékéről fogok néhány utcaképet megmutatni.



Érdekes képet mutat errefelé az utcakép. A zsinagógák és a jellemzően régi, olykor omladozó házak között, jól megférnek a felújított vagy a teljesen új építésű épületek is.



A romkocsmák alapítói e közegből a régi omladozó házakra csaptak le. Olykor hihetetlenül ötletes kreativitással, remek szórakozóhelyeket hoztak létre. Egészen fantasztikus mondjuk a szabad ég alatt ülni, fesztelenül szórakozni, ha ilyen környezet veszi körbe az embert.







Egyre gyakrabban hallom, hogy rengeteg külföldi fiatal, kimondottan e szórakozóhelyek miatt jön Magyarországra. Az egyedülálló "feeling", a hangulat, mely számukra szinte fillérekért elérhető, nagy vonzerő. Nem jártál még romkocsmában, de kíváncsi vagy rá, hogy milyen is lehet? Akkor tarts velem a következő részben is, hiszen néhány fotó erejéig betérünk az ország legidősebb romkocsmájába. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése