2023. január 1., vasárnap

Kaáli Autó-Motor Múzeum 6.

2022.11.22.
 
A bejegyzés alcíme: A keleti blokk gépjárművei 

A kiállítás utolsó állomásaként a szocialista országok gépjárműveit nézhettük meg. A legtöbb típust gyerekkoromban még én is láthattam forgalomban.


Velorex, egy jármű valahol félúton a motorkerékpár és az autó között. Jellegzetes műbőrrel borított karosszériája miatt sokan csak bőregérnek hívták.


Polski Fiat 126p
 

Régi emlékek jöttek elő, amikor hosszú idő után itt újra láttunk egy ilyen típust. A 80-as évek végén nekünk is egy "kis Polák" volt az első autónk. Rendszerint csak ketten utaztunk benne a feleségemmel, a hátsó ülést csak csomagtér kiegészítésnek használtuk. Szóval erről a kis kocsiról egy picit több fotó készült.
 
 
 
...az az ikonikus sebességváltó gomb. Én mondjuk anno kicseréltem egy modernebb, fekete kivitelre, mert az jobban illett a beltér színvilágába.



Skoda Octavia
 
 

Warszawa
 

Trabant 500
 
 

Wartburg 312
 
 

Ezzel a résszel zárom a múzeumlátogatásról szóló bejegyzés sorozatot. Feltétlenül nézzétek meg, ha Dörgicsén jártok. Csak ne felejtsetek el előtte időpontot foglalni! Ide érdemes akár többször is visszatérni, hisz mi sem tudtuk egyesével, alaposan megnézni az összes járművet és a gyűjtemény folyamatosan bővül. 
 
Címkék: oldtimer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése