2010. július 23., péntek

Jókor, jó helyen

Úgy gondolom, hogy mindenkinél - aki kicsit is komolyabban foglalkozik a fotózással - eljön egy-egy pillanat amire egyszerűen csak annyit szoktak mondani, hogy jókor voltál jó helyen. Ebben a posztban három ilyen fotómat szeretném bemutatni a kedves látogatóknak. Természetesen ezek is a Fertő-tó körüli kirándulásunk alkalmával készültek.

Az első képem címe: "Hívogató szirmok".
 

A fotó készítésekor éppen százszorszépeket fotóztam nagyon kis "DOF" használatával. A célom az volt, hogy a gyönyörű zöld háttér a lehető legjobban elmosódjon és ebből szinte robbanjon a virág fehérsége. Aztán egy pillanatra az éppen fotózott virág fölött megjelent egy zengőlégy... Ez a fotó azóta is az egyik nagy kedvencem.
 
A második kép címe: "Megérkezett az ebéd".
 

E képnél szerencsém volt mivel a fészek gólyamértékkel nézve meglehetősen alacsonyan épült és tőle nem messze még egy kisebb földhányás is a segítségemre volt. Így szinte majdnem egy szintre kerülhettem a fehér gólya fiókával. Aztán már csak várni kellett a megfelelő pillanatra az előre beállított géppel. A szülő megérkezett és katt...
(A képet  neveztem a "World Press Photo 2010 - CivilEXPO" fotópályázaton ahol a zsűri által a kiállítás során kiemelt képek között szerepelt.)

A harmadik kép címe: "Mezei nyúl".
 

A fotó egy kis falu, Röjtökmuzsaj szélén készült. A mezei nyulat először a nagyobbik lányom vette észre messziről. Először nem is látszott pontosan, hogy milyen állat lehet. Azt hittük egy macska hiszen lakott területen voltunk és olyan nyugodtan gubbasztott a fűben. Közelebb érve láttuk, hogy valójában egy nyúl. Nosza hasra vágódtam a fűben, teleobjektív élesítve és centiről centire kúszva próbáltam a közelébe férkőzni. Tudom nem nagy szám de ennyire közelről korábban még nem figyelhettem meg vadon élő példányt. Figyelt természetesen nagyon, de végül sikerült négy fotót lőni e példányról. Véleményem szerint ez sikerült a legjobban. Aztán mint akit puskából lőttek ki ... elfutott a nyuszi.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése