2015. november 6., péntek

Őszi üdvözlet a Cserehát kapujából

A falu szélen egy szépen faragott fatábla fogadja az erre vetődő turistákat: "Üdvözöljük Irotán, a Cserehát kapujában!" A zsákfalut északi irányban már csak egy kis földúton lehet elhagyni. Két oldalt szépen megművelt földek, aztán már csak erdők és a csereháti dombok. Ameddig a szem ellát..


Ottjártunkkor ismét kegyeibe fogadott minket az ősz. Ragyogó napsütés, kissé csípős, de még kellemes hőmérséklet, sárguló lombozatok. Kívánni sem lehetett volna szebbet.Az őszi napsugarak lágyan simogatták a sárguló faleveleket, téli álomra készül a természet.A Mesefaluban csend honol, kevesen lakják már. A még itt élő fiatalok a közeli városokban dolgoznak, csak este térnek majd haza. Az idősek addig is meghúzódnak a kis házakban, a tűzhely melege mellett.A temető egyik kapujánál régi ismerőst köszöntök. Szeretem ezt a fát, mely most meghajol az ősz súlya alatt.


A Nap ma is gyorsan letudta égi útját, szinte egy pillanat alatt tűnik el a falut övező dombok mögött. Ideje indulni. Kiérve a magaslatok takarásából, a szakácsi-irotai útelágazásnál álló Mária fülke már ismét napfényben fürdik. A domboldal üde zöldje pedig pár percig elfeledteti velünk, hogy már ősz van...

10 megjegyzés:

 1. Micsoda fotók, imádom ezt az aranyban ragyogást, nagyon jól elkaptad. Az első a legnagyobb kedvenc.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, örülök ha tetszett a sorozat.

   Törlés
 2. Szép napos idő ősszel szikrázik a maga szép színek. Üdvözlettel.

  VálaszTörlés
 3. Csodás színeket hoztál megint és nagyon szépen írsz a faluról. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm, örülök ha tetszett :)

   Törlés
 4. beautiful light and color and wonderful fence scenes, too!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Yeah, indeed. It's was a perfect day to take these photos.
   Thanks a lot Tex!

   Törlés