2013. február 27., szerda

Hol terem az olimpikon?

Erre a kérdésre csak kérdéssel lehet válaszolni - milyen szakágban? Pár hete, egy fagyos téli napon fotósétát tettem a Népszigeten. Aki járt már errefelé az tudja, hogy a sziget déli oldalán, az öböl felőli részen, számos kajak- és kenuszakosztály illetve vízi sporttelep működik. A teljesség igénye nélkül, Budapest Evezős Egyesület, BSE ESMA AON, KSI SE, MTK-Sportegyesület és még sorolhatnám.


Ismételve önmagamat, aki járt már a szigeten az látta a lehangoló körülményeket is. Amint bandukoltam a Népsziget utcában egy kifüggesztett táblára lettem figyelmes. Ekkor fogant meg bennem egy fotósorozat ötlete.


Emlékezzünk csak vissza, hogy az olimpiákra kiutazó sportolóink között a kajak-kenu csapat mindig is egy biztos pillérnek számított. Így volt ez a legutóbbi londoni olimpián is. Az érem és pontszerzők között szép számmal találunk sportolókat e szakosztályból. Azt hihetnénk, hogy a ragyogó eredmények mögött hasonlóan remek és stabil háttér áll. Nem ismerem az egyesületeken belüli helyzeteket, a blog profilja sem erről szól, de a híradásokból és az itt látható körülményekből nem ez a kép rajzolódik ki.


A bemutatott fotósorozaton most kerültem a valós körülmények bemutatását, inkább csak egyszerű hangulatfotókat és részleteket szerettem volna megörökíteni a téli álmot alvó sporttelepekről.








Végezetül egy kedves macskafotó. A KSI SE telep melletti épület ablakában sütkérezett, az időnként kibukkanó Nap sugaraiban. Egykedvűen, hunyorogva figyelte a ténykedésemet, nem igazán zavartatta magát.


E posztot tiszteletem jeléül, hadd zárjam azokkal nevekkel, akik a fent említett felkészülési körülmények ellenére is ismét érmeket hoztak haza Londonból, kajak-kenu szakágban.

Aranyérem:
Kozák Danuta (K-1, 500m)
Dombi Rudolf, Kökény Roland (K-2, 1000m)
Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina (K-4, 500m)

Ezüstérem:
Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa (K-2, 500m)
Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifa Tamás, Pauman Dániel (K-4, 1000m)

Bronzérem:
Douchev-Janics Natasa (K-1, 200m)

Természetesen a többi szakág érem és pontszerző olimpikonjainak is szívből gratulálok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése