2022. november 16., szerda

Esti fények - Tapolca

2022.11.06.
 
Idén úgy alakult, hogy a szokásos szeptemberi szabadságunkat kénytelenek voltunk elhalasztani. Hiányzott a tél előtti testi-lelki feltöltődés, így majd két hónappal később végül csak sikerült pár napot eltöltenünk Tapolcán.
 

Vasárnap kora délután indultunk útnak. Az érkezést követően elfoglaltuk a szállásunkat és kipakoltunk. Mire mindezzel végeztünk odakinn már teljesen besötétedett. A vacsoraidő még kicsit odébb volt, így gondoltuk teszünk egy rövid sétát a környéken. 




Jó irányba haladtunk, hogy láthassuk Tapolca egyik nevezetességét, a közelmúltban megújult Halas Lépcsőt.
 
 
Az eredeti alkotás még 2016-ban készült el. Varjas Judit, a Varjas Art művésze akkor Koi pontyokat és kacskaringós hullámokat festett a lépcsőre. Idén aztán teljes megújuláson és átalakuláson esett át a híres látványosság. A hatalmas halalakok meleg színtónusai igazán jól mutattak e hűvös, őszi estén. A kevésbé megvilágított részeken viszont rejtve maradtak a finom részletek, így eldöntöttük, hogy valamelyik nap még visszatérünk ide - de már nappali fényben.
 

Körbe sétáltuk a Malom-tavat, majd pár utcával odébb még megnéztük Marton László alkotását, a Kiskirálylány szobrát is.
 
 

 

A blogban már korábban is többször helyt adtam olyan érdekes vagy hasznos ötleteknek, amelyeket a sétáink során láttunk. Nos, Tapolca gyalogos átkelőhelyein ilyen figyelemfelkeltő felfestéseket láttunk. 
 


1 megjegyzés:

  1. Várom a további beszámolót !
    Ilyen figyelmeztető felfestéssel néhány helyen Pécsett is lehet már találkozni, de kétlem, hogy van értelme - legalábbis nekem nem úgy tűnt, hogy aki kezében/fején/fülén kütyüvel közlekedik, az ilyen feliratokat nem /sem veszi észre....A normális ember meg körülnéz az átkelés előtt....

    VálaszTörlés