2021. március 9., kedd

Látogatóban Gombóc Artúrnál

Nagyon kedvelem a jó magyar rajzfilmeket, a régi nagy klasszikusokat. Ezek közé tartozik a 80-as években vetített Pom Pom meséi is. Csukás István mesehősei közül számomra az egyik legszerethetőbb figura kétségkívül Gombóc Artúr. Így tavaly májusban nagy örömmel olvastam a hírt, miszerint Kolodko Mihály legújabb gerillaszobra éppen a csokoládéért bolonduló kövér madárról készült.
 

Több bejegyzés is született már ezekről a kis szobrokról, hiszen mint oly sokan mi is folyamatosan felkeressük és lefotózzuk az új alkotásokat. Dörgicse és Balatonudvari után érkeztünk meg Tihanyba, a Pisky sétányhoz. 
 

Gombóc Artúr figuráját anno Sajdik Ferenc rajzolta meg és most ott volt előttünk a kis szobor, széttárt szárnyakkal.
 
 
 

Remek időnk volt, jól mutatott a műalkotás a ragyogó napsütésben, a csodálatos balatoni háttérrel. 
 

Ami viszont nagyon furcsa volt a szinte teljesen üres sétány. Sajnos ilyen időket élünk most...
 


 

Remek egynapos kirándulást tudhattunk magunk mögött, sötétedéskor indultunk vissza a fővárosba. Már alig vártuk a szeptemberi szabadságot, hogy hosszabb időre is visszatérjünk az északi partra...

3 megjegyzés:

  1. Szinte ragyognak a képeid a csodálatos napsütésben. Gombóc Artúr pedig nagyon aranyos szobor formájában is. Nem tudtam arról, hogy Kolodko Mihály elkészítette, és Tihanyban látható. Köszönöm az információt.

    VálaszTörlés
  2. Jó volt gyönyörködni az ismerős tájban és kis szobor mellett azok a bögrék vonták el a figyelmem. Ezek a gyengéim.

    VálaszTörlés
  3. Azt gondolom néha, hogy emberek nélkül bizonyos táj/kép szebb. Pl. az a sétány is...Szép a balatoni képed is, olyan békés. Én nem hiányolom belőle a vitorlásokat.
    Rákerestem a szobor-párra:
    https://www.kozterkep.hu/1301/andras-es-anasztazia-szobra

    VálaszTörlés