2022. szeptember 22., csütörtök

Szent Mihály főangyal görögkatolikus templom

2021.09.17.

A kegytemplom belterében félhomály és mérhetetlen csend fogadott minket. Csak mi ketten voltunk benn, igazán ritka pillanat.


Az 1731 és 1756 között, kora barokk stílusban épült templom Szent Mihály tiszteletére lett felszentelve.


Igazi lelki feltöltődés volt az Istenszülő ikonja előtt eltöltött idő. 




A templom középpontjában kihelyezett és feldíszített kereszt a pár nappal azelőtti ünnepre emlékeztette a híveket.


Készítettem még néhány nagy totált a templom belteréről, mielőtt kiléptünk a hatalmas ajtón.





Odakinn már sötétedett, ideje volt indulnunk. Pár perc múlva újra rákezdett az eső is, így érkeztünk meg Nagykállóba. Szerencsére a Kolodko-szobor posztamense közvetlenül a főútvonal mellett lett felállítva. Sikerült a közelében megállnom. A motort le sem állítva, kipattantam a kocsiból, gyorsan lefotóztam a kis szobrot és már indultunk is tovább. Nyíregyházára már sötétben és szakadó esőben érkeztünk meg. Az i-re pedig feltette a pontot a péntek esti forgalmi dugó. Végül azért csak megérkeztünk rendben a szállodába. Összességében egy igazán tartalmas napot tudhattunk magunk mögött.


2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű ez a templom - bár ez a szó nem is igazán adja vissza, amit a képek láttán érez az ember. Nagyon jól sikerült fotók - és ilyenkor igazi szerencse, ha egy templomban rajtunk kívül senki sincs.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép fotók egy nagyon szép templomról. Bár elsősorban a természetfotózást szeretem, az ilyen templomok mindig elvarázsolnak és ha legközelebb arra járok tuti megnézem :o)

    VálaszTörlés